Parasoll & Solskydd


Parasoll för alla behov och stilar

Hos Möbelimporten Österlen AB hittar du ett brett urval av parasoll i olika storlekar, material och färger. Vi har parasoll, frihängande parasoll och parasoll i trä som passar både för små och stora trädgårdar, balkonger och uteplatser. Våra parasoll finns i FSC-märkta träslag och metall och är handplockade från tillverkare vi har etablerade relationer med och som vi vet håller hög kvalitet.


Hur stort parasoll ska man ha?

Att välja rätt storlek på parasollet är viktigt för att du ska få tillräckligt med skugga och skydd mot solen. En tumregel är att parasollets diameter bör vara minst lika stor som det område du vill skydda. Så om du har en uteplats på 2x2 meter bör parasollets diameter vara minst 2 meter. Men det är också viktigt att ta hänsyn till utrymmet och din personliga preferens och stil.Vad är tiltfunktion på parasoll?

En tiltfunktion på parasollet gör det möjligt att luta parasollet i olika riktningar för att justera skuggan beroende på solens position. Detta är särskilt användbart om du vill ha skugga från solen under hela dagen, eftersom solen rör sig över himlen.


Hur tung parasollfot behövs?

För att parasollet ska stå stadigt och säkert behöver du också en parasollfot i rätt storlek och vikt. En allmän tumregel för mindre parasoll med diameter upp till 2,5m är att foten bör väga minst 20kg vid bordsplaceing och 30kg vid fristående placering. Större parasoll och frihängande parasoll kräver oftast en fot på 50-70kg för att inte välta av vinden. I vår butik kan vi hjälpa dig att välja rätt parasollfot för dina behov.


Hur ska parasoll skyddas och förvaras?

När parasollet inte används sommartid kan det enkelt skyddas med ett överdrag. Vintertid rekomderar vi att parasollet förvaras inomhus för att inte skadas av väder och vind.