Trädgårdsbänkar och utesoffor


Välj rätt bänk för din trädgård - miljöanpassade och robusta utesoffor från England

Våra trädgårdsbänkar i trä är FSC-märkta för ett miljöanpassat och socialt ansvarstagande bruk av världens skogar. Vi erbjuder ett brett utbud av robusta bänkar som passar lika bra hemma i trädgården som på kyrkogården, i parken eller utanför bostadsrättsföreningen. För infästning har vi även jordankare och andra tillbehör. Du kan också välja att köpa till en graverad skylt i rostfritt stål, mässing eller gravyr direkt på bänken för att personifiera bänken.

Vilken trädgårdsbänk ska jag välja?

När du ska välja en trädgårdsbänk är det också viktigt att tänka på vilken typ av material som passar bäst för dina behov. En träbänk bidrar till en mer naturlig känsla i trädgården och kan också vara en hållbarare lösning om träet är FSC-certifierat. Men tänk på att träbänkar kan kräva lite mer underhåll, som regelbunden oljning eller ytbehandling för att bibehålla sitt ursprungliga utseende. Lämnas bänkarna obehandlade kommer de gråna med tiden och mindre torrsprickor kan uppstå.

En annan faktor att tänka på när du väljer en trädgårdsbänk är dess storlek och form. Om du vill ha en bänk som är perfekt för avkoppling med din partner eller för en intim konversation med en vän, kan en mindre bänk vara lämplig. Å andra sidan, om du vill ha en bänk som kan rymma hela familjen eller vännerna, kan en större bänk vara ett bättre val.

Kontakta oss gärna för rådgivning om vilken trädgårdsbänk som skulle passa din trädgård och dina behov bäst. Vi hjälper dig gärna att välja den bästa bänken för din trädgård.


Trädgårdssoffor - bekvämt och stilrent

Våra trädgårdssoffor är bekväma och stilrena och lämpar sig väl för avkoppling och socialt umgänge i trädgården. Sofforna finns i olika storlekar och material, från trä till konstrotting och metall. De är lika lämpliga för privata trädgårdar som för offentliga platser som parker och torg.

Var kan jag placera en trädgårdssoffa?

En trädgårdssoffa kan placeras på en valfri plats i trädgården, på altanen eller på balkongen. Vi rekommenderar att du väljer en plats som är skyddad mot vind och regn för att förlänga soffans livslängd.

Hur många kan sitta i en trädgårdssoffa?

När det gäller trädgårdssoffor så finns det olika storlekar och utformningar att välja mellan. Vissa soffor är mer avslappnade och passar bra för två personer medan andra är större och rymmer fler personer. Det är viktigt att överväga hur många personer som behöver sitta bekvämt i soffan och hur mycket plats du har tillgängligt i din trädgård eller uteplats. Våra trädgårdssoffor har olika kapacitet när det gäller antalet personer som kan sitta i dem, och vi hjälper gärna till att hitta den rätta modellen för dina behov. Kontakta oss för mer information om våra olika modeller av trädgårdssoffor.

Behöver man underhålla en trädgårdsbänk och i så fall hur?

Både ja och nej, en trädgårdsbänk behöver underhållas för att bibehålla sitt ursprungliga utseende, annars grånar den med tiden och mindre torrsprickor kan uppstå. Vill ni behålla det ursprungliga utseendet rekommenderar vi att du behandlar träbänken med olja 1-2 ggr per år och att du förvarar bänken under tak på vintern. Kontakta oss gärna för mer detaljerad rådgivning.